архитектурно студио From Scratch Ltd

 • АВТОР НА ПРОЕКТА

  арх.Десислава Михайлова Йончева

 • МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

  град София

 • ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОЕКТА

  • Представеният проект обхваща дизайн на всекидневна, кухня, трапезария, родителска спалня, детска стая и коридор. Цветовете на стените във всички помещения ( с изключение на детската стая) са избрани в неутрални топли цветове. Мебелите са разработени на принципа на контраста. В тях елегантно се смесват светли гланцови повърхности с матови тъмни сиво-кафеникави повърхности. Настилките в жилището са решени в два основни материала – естествен паркет, и широкоформатен гранитогрес. Дървесната настлика преминава във всички помещения и така се създава усещането за единност и преливане на пространството. Гранитогрес е използван само в част от антрето и в зоната на кухнята.
  • Дневната зона, кухнята и трапезарията са част от едно общо пространство. С оглед на оптималното усвояване на пространството всички електроуреди в кухнята са вградени, и мебелите са с височина до тавана. Цветовете и линията на мебелите в дневната зона е като продължение на кухненското обзавеждане. Плътните обеми на мебелите в кухненската част преливат в по-леки и ажурни обеми в зоната на отдих.
  • Детската стая е разработена в розово – лилава гама, каквато е присъща за малки принцеси. Розовите акценти са заложени в цветовете на стените, които лесно могат да се променят според възрастовите предпочитания на детето. Мебелите отново са в неутрални цветове и позволяват да бъдат съчетани с различни цветни акценти.
  • Родителската стая е решена в два варианта. Акцентите и в двата са търсени в оформлението на стените. В единият вариант текстилна спалня е аранжирана на фона на декоративен тапет с дигитален принт. Във вторият вариант стените са третирани с дървена облицовка, мебелите отново са неутрални. Тук са предложени акценти от тюркоаз.

 

 

 

В случай, че нашите проекти Ви допадат можете да следите нашите публикации и във Facebook 🙂